31 sierpnia 2016

Szybkie lody truskawkowe

Najszybsze domowe lody to te zrobione ze świeżych owoców i zamrożone. My na pierwszy rzut zrobiłyśmy truskawkowe. Pozostało po nich tylko wspomnienie... Pogoda cały czas dopisuje, więc warto przygotować sobie takie lody.


Składniki:

1 kopiasta szklanka truskawek
opcjonalnie odrobina soku z cytryny i trochę cukru do smaku

Sposób wykonania:

1. Umyte owoce blenderujemy lub miksujemy. Opcjonalnie dodajemy cukru i soku z cytryny.
2. Masę przelewamy do foremek na lody, nakładamy patyczki i całość wkładamy do zamrażarki. Z podanej porcji wyszło 4 lody takie jak na zdjęciach.

Smacznego!!!

1 komentarz:

  1. A czy słyszeliście o ekspresowej tarcie z płatków owsianych z fetą i warzywami ?

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!